Bleekmethode tandarts

 

Tanden Bleken door de tandarts

Uw tanden zijn uw witte goud. Het bleken van de tanden is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Voor zekerheid van het juiste resultaat is het tanden bleken door de tandarts de beste oplossing.

Het tanden bleken bij de tandarts gaat via de volgende stappen:

  1. De tandarts controleert of uw tandvlees etc in uw mond gezond is.
  2. Uw huidige tandkleur wordt vastgelegd en de gewenste wit tint van de tanden wordt daarmee vergeleken om een bleek behandelingsschema op te stellen.
  3. Van uw gebit wordt een afdruk gemaakt en hiervan wordt een mail gemaakt. Dit mondstuk sluit precies aan op uw tanden en daardoor het lekken van bleek vloeistof tot een minimum beperkt is.
  4. De tandarts beschikt over professionele apparatuur zoals een speciale lamp die de bleek vloeistof verwarmt en daardoor het bleken van de tanden versneld.

De werkzame stof in de meeste bleek producten is waterstofperoxide. WettelijkTanden bleken door de tandarts is het in commerciële producten toegestaan om een maximum van 0.1% waterstofperoxide te gebruiken. Het percentage waterstofperoxide bepaald de snelheid van het bleken. Een tandarts mag producten gebruiken met een maximum van 3% waterstofperoxide. Theoretisch kan de tandarts uw tanden sneller bleken

Thuis bleken met behulp van de tandarts

Uw laat van uw tanden een afdruk maken en deze afdruk, een mal, past precies om uw tanden. De mal moet goed passen om te voorkomen dat er bleek vloeistof uitlekt. In de mal kunt u bleek gel aanbrengen die waterstof peroxyde bevat. De tanden bleken in een periode van 6 tot 8 uur en kan ‘s nachts gebeuren. Echt witte tanden vereisen meerdere behandelingen.

 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *